Terug

 

Terug

 

Terug

Stel uw zorgvraag niet uit

Door de coronamaatregelen daalt het aantal aanvragen voor zorg en ondersteuning. Maar het is niet de bedoeling dat u een kleine of grotere zorgvraag of gezondheidsprobleem uitstelt of hiermee blijft rondlopen.

 

 

Inwoners willen bijvoorbeeld een tijdje geen (huishoudelijke) hulp meer, totdat er geen gevaar meer is. Er zijn ook inwoners die bang zijn voor hun kwetsbare naasten. En soms kan familie die nu meer thuis is een handje helpen.

1.Hoorn is er juist in deze tijd voor inwoners die alleen thuis zitten zonder bezoek of die afhankelijk zijn van ondersteuning tijdens of door de coronacrisis. Het is begrijpelijk dat het vreemd voelt om (fysieke) hulp te krijgen, maar laat de deskundige medewerkers en de zorgaanbieders dat probleem voor u oplossen. Zij werken volgens de richtlijnen die gelden tegen de verdere verspreiding van het coronavirus en bieden vaak op een andere passende manier zorg. Hierover hebben zij nauw contact met de gemeente.

 

1.Hoorn blijft bereikbaar

De medewerkers van 1.Hoorn volgen het advies van het RIVM en nemen de maatregelen ter harte. Zij zijn daarom voorlopig niet te bereiken in de wijkcentra, maar werken op afstand of in het stadhuis wel door. Zo doen zij er alles aan om u in deze bijzonder lastige situatie te ondersteunen. Voor hulp en advies kunt u bellen met 0229 25 22 00 of een e-mail sturen naar info@1punthoorn.nl.

 

Huisbezoeken

Heeft u een afspraak met een van onze medewerkers? Dan neemt die medewerker een dag voor de afspraak contact met u op om te kijken of de afspraak blijft staan, wordt verzet of op een andere manier toch door kan gaan (zoals telefonisch of via beeldbellen). Als u verkouden bent of koorts heeft, dan kan die afspraak niet doorgaan tot u hersteld bent. Bij het bezoek worden de richtlijnen van het RIVM opgevolgd, de medewerker houdt dus 1,5 meter afstand van u.

 

Spreekuren

De inloopspreekuren op locatie gaan voorlopig niet door. De geplande afspraken voor de themaspreekuren worden zoveel mogelijke telefonisch gedaan.

Via de krant en op de website van de gemeente laten wij u weten wanneer 1.Hoorn weer gewoon aan de slag gaat en u weer in de wijkcentra welkom bent.

 

Wijkcentra

De wijkcentra zijn inmiddels wel weer beperkt toegankelijk. Maar dat geldt alléén voor deelnemers aan bepaalde bestaande activiteiten van Stichting Netwerk. Betrokkene zijn door de stichting daarover geïnformeerd.

Bron Hoorn.nl

 

Gewijzigd: 11-6-2020