Terug

 

Terug

Zingevingscafé

 

Van jong tot oud, iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met ingrijpende veranderingen. Een relatie die stukloopt, verlies van werk, achteruitgang van gezondheid of verlies van een naaste. Ze roepen allerlei gevoelens op en ze kunnen verstrekkende gevolgen voor uzelf en uw omgeving hebben. Er over praten is niet altijd makkelijk en levert soms weinig begrip bij anderen op of reacties als: “Ja, dat heb je me al vaker verteld…”.

 

 

Worstelt u ook weleens met levensvragen?

Heeft u een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt en wilt u daarover praten? Kom dan naar de bijeenkomsten van het Zingevingscafé in ‘Loft en Zo’. Onder begeleiding van een geestelijk verzorger praten deelnemers in kleine groepjes over wat hen is overkomen. Hoe hij of zij daarmee worstelt of juist een manier heeft gevonden om het een plek te geven. De aanwezigen spreken met elkaar af welk thema wordt besproken, bijvoorbeeld angst, schaamte, eenzaamheid of andere levensvragen. Daarbij wordt er op gelet dat iedereen zich veilig voelt om aan de gesprekken deel te nemen. En indien er behoefte is aan aanvullende geestelijke begeleiding dan zal daar een oplossing voor worden gezocht. Een geestelijk verzorger kan dan bijvoorbeeld bij betrokkene thuis komen.

 

Waarom zo’n Zingevingscafé en waar?

De overheid wil de geestelijke verzorging dichter bij de mensen brengen. In West-Friesland is er voor gekozen om daarvoor de wijk in te gaan en te kijken of de bewoners met levensvragen dan beter zijn te bereiken. Het Centrum voor Levensvragen Noord-Holland organiseert de komende maanden die ‘café-bijeenkomsten’. Zij doen dat om de twee weken op de zaterdagmiddagen, te weten op 30 oktober, 13 en 27 november en 18 december van 14:00 - 17:30 uur. De locatie is Café ‘LOFT en ZO’, Nieuwe Noord 10 in Hoorn en de toegang is gratis.

 

Voor aanmelden of meer informatie kunt u mailen of bellen naar het Centrum voor Levensvragen in Noord-Holland: info@centrumlevensvragen.nl, 06 13956823.

 

Kunt of durft u niet te komen, maar zoekt u wel hulp? Neem dan eveneens contact op met dat centrum. Samen met een van de medewerkers wordt dan gekeken hoe zij u verder kunnen helpen.

 

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de site Zingevingscafé Hoorn. Of misschien passen de bijeenkomsten over Op verhaal komen beter bij uw situatie.

 

Gewijzigd: 19-10-2021