Terug

 

Terug

 

Terug

Gratis vervoer naar priklocatie

 

Heeft u een uitnodiging van de GGD ontvangen om gevaccineerd te worden? En bent u een thuiswonende Westfries van 60 jaar of ouder die al gebruik maakt van gemeentelijk vervoer zoals de Regiotaxi of de Valys? Dan kunt u kosteloos naar en van de vaccinatielocatie in Almaar of Purmerend reizen.

 

 

Hoe werkt het?

Als u voor een coronaprik aan de beurt bent, krijgt u van het RIVM een brief. Daarin staat een telefoonnummer voor het maken van een afspraak bij de GGD.

 

De GGD zal u met u een datum bepalen en vragen op welke manier u naar de priklocatie kunt reizen. Als u reist met de Regiotaxi of het Valys-vervoer, zal daar rekening mee worden gehouden bij het inplannen van de afspraak. U hoeft dan alleen zelf uw rit tijdig te boeken zoals u dit gewend bent via 088-666 70 00. U geeft aan dat u naar welk priklocatie u wilt reizen en geeft het adres door. De vervoerder regelt de rest.

 

Geen eigen bijdrage

U hoeft voor de heen- en terugrit naar de priklocatie geen eigen bijdrage te betalen. De gemeente neemt deze kosten op zich. De geboekte zones komen niet ten laste van het zonebudget dat u van de gemeente heeft gekregen.

 

Geen vervoerspas?

Heeft u geen vervoerspas voor die taxi, dan wil misschien iemand anders u wegbrengen en u bij de vaccinatie begeleiden. De GGD adviseert vooral ouderen om zich te laten begeleiden. Heeft u helemaal niemand dan kunt u in het uiterste geval een beroep doen op het Rode Kruis. Daarvoor belt u met het landelijke meldpunt 0800 1351.

Vergeet niet in alle gevallen uw mondkapje mee te nemen.

 

Meer informatie

Wilt weten of u voor zo’n vervoerspas in aanmerking komt, bel dan met 1.Hoorn 0229 - 252 200 of kijk op Vervoersvoorziening.Wmo. De Regiotaxi en Valys voor reizen buiten de regio zijn bestemd voor mensen die door ziekte, beperkingen of ouderdom zich moeilijk kunnen verplaatsen in hun leefomgeving. Bijvoorbeeld wanneer zij niet meer kunnen fietsen of met het openbaar vervoer kunnen reizen.

 

Meer informatie over Covid-19, vaccinatie e.d. vindt u op Coronavaccinatie.nl.


Geplaatst: 15-2-2021