Terug

Steffie legt het uit

 

“Welkom op mijn website. Ik ben Steffie en ik leg moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!”

 

 

Zo verwelkomt Steffie.nl de bezoekers van haar website. Zij helpt mensen die het prettig vinden om stap-voor-stap en met beeld uitleg te krijgen over alledaagse dingen, zoals reizen met het openbaar vervoer, bankzaken regelen, vrije tijd of voeding.

 

Iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven, vindt de uitleg van Steffie prettig en handig. Ze houdt er namelijk steeds rekening mee dat iedereen anders leert en legt moeilijke dingen op eenvoudige en duidelijke manier uit. Dat doet ze door plaatjes te laten zien waardoor de informatie begrijpelijker en beter te onthouden is. Voor slechtzienden leest Steffie de informatie hardop voor.

Daarnaast kan men via een spel, een opdracht of een quiz bijvoorbeeld het omgaan met geld, het reizen of het gebruik van Internet leren. Dit alles in samenwerking met organisaties, zoals De Nederlandse Bank, Zorgverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank. Verder staan bij verschillende onderwerpen links naar andere sites.

 

Ook de actualiteit houdt Steffie goed in de gaten, zoals met haar verhaal over het Coronavirus: “Hallo! In deze uitleg vertel ik je alles over het coronavirus. Het coronavirus is veel in het nieuws. Je hebt vast ook gemerkt dat er door het coronavirus veel dingen veranderd zijn.” Klik op Het Coronavirus voor het hele verhaal

 

Websites als www.Steffie.nl, www.iederin.nl en www.leerzelfonline.nl zijn speciaal ontworpen voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Doel is hen zelfredzamer te maken in een wereld die steeds ingewikkelder wordt. Het bieden van mogelijkheden om zelf online te leren en hen waar nodig te ondersteunen is daar een uitwerking van.

 

Gewijzigd: 17-4-2020