Terug

 

Terug

 

Terug

Rondkomen

Financiële hulp en meer

 

Meteen aan de bel trekken

“Het is onacceptabel dat een kind zonder ontbijt naar school gaat. En ik hoor ook veel verhalen van mensen die zich schamen om hulp te zoeken. Terwijl het vaak niet eens iemands fout is dat er schulden zijn door bijvoorbeeld een scheiding of verlies van baan”, aldus wethouder Kholoud al Mobayed. “Zeker door de coronacrisis kunnen mensen opeens in de problemen komen. Mijn advies aan hen is om bij de eerste signalen van geldzorgen meteen aan de bel te trekken. Je voorkomt dan dat problemen groter en groter worden. Wij staan voor hen klaar, want iedereen moet kunnen rondkomen en zo min mogelijk schulden hebben.”

 

 

Iedereen moet kunnen rondkomen

De wethouder reikt hiermee een helpende hand aan inwoners die financiële problemen hebben of vanwege een laag inkomen hulp nodig hebben. Dat geldt ook voor de groep die de ene maand wel genoeg geld heeft om de rekeningen te betalen en de andere maand niet. De gemeente doet samen met onder andere WerkSaam, Intermaris en Stichting Netwerk, die hun krachten bundelen in het team ‘Rondkomen’ bij 1.Hoorn. Bovendien worden de bestaande vormen van hulp en allerlei regelingen samengevoegd met nieuw aanbod, zoals vroegsignalering en preventie.

 

Hierdoor komt er een persoonlijker, laagdrempelige en duidelijker aanpak, met ruimte voor maatwerk. Inwoners en hun omgeving kunnen daardoor sneller en makkelijker hulp vragen. En bij het oplossen van de financiële problemen kijkt het team ‘Rondkomen’ ook verder. Want vaak is er ook aanvullende zorg en ondersteuning binnen het gezin of huishouden nodig. Verder houdt het team zich bezig met het geven van voorlichting over en het voorkomen van deze problematiek. Voor dit totale hulpaanbod stelt de gemeente jaarlijks zo’n vijf miljoen euro ter beschikking. Daarmee kunnen zo’n 4.500 huishoudens geholpen worden. Dit vanuit de gedachte dat iedereen moet kunnen rondkomen.

 

Vraag om hulp!

Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u schulden? Of kunt u niet op tijd uw rekeningen betalen? Vraag dan om hulp! Hoe sneller u hulp zoekt, hoe sneller u uit de problemen bent of hoe beter eventuele grotere problemen voorkomen kunnen worden. Blijf er dus niet mee zitten, maar praat erover of zoek hulp bij het team ‘Rondkomen’ van 1.Hoorn. Hoe eerder, hoe beter. Meer informatie, ook voor mensen met een laag inkomen en ondernemers vindt u op www.hoorn.nl/rondkomen.

 

Geplaatst: 9-6-2021