Terug

 

Terug

 

Terug

De Regenboog 50+ groep Hoorn/Westfriesland

 

Even kennismaken

Ongewild kun je er als Roze/Regenboog oudere alleen voor komen te staan, familie is soms afwezig of ver weg. Voor hen en natuurlijk ook voor degenen die nog samen zijn wil onze Westfriese Regenbooggroep er zijn. Zelfredzaamheid en gezelligheid staan daarbij voorop. Maar informatie-uitwisseling, een helpende hand of een goed gesprek zijn soms ook nodig.

 

 

De enkele jaren geleden gestarte Regenboog 50+ groep is het resultaat van intensieve samenwerking tussen twee roze ouderenorganisaties in de regio: Vita+ en Roze Senioren WF. Doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van een sociaal netwerk van LHBTI-ouderen in West-Friesland, w.o. Hoorn.

 

Waarom doen deze leden mee?

Greet: “Het organiseren van de activiteiten  voor de Regenboog 50+ vind ik leuk om te doen en past bij de fase in mijn leven. Om gezamenlijk activiteiten met en voor Regenboog mensen te organiseren voelt voor mij vertrouwd en fijn.”

 

Frans: “Toen ik er alleen voor kwam te staan zocht ik aansluiting bij andere mensen. Ik heb een kleine familie. Het is dan wel heel fijn om ook contact te hebben met gelijkgestemden die zorgen voor sociale contacten.”

 

Ruben: “Ik ben al langere tijd actief met en voor LHBTI ouderen. Toen me werd gevraagd me in te zetten voor de groep Roze Senioren West-Friesland heb ik al snel ja gezegd. Dat werd later nog breder met het ontstaan van de Regenboog 50+ groep.”

 

Rita: “Als mantelzorger van mijn partner wil ik graag nog die dingen samen doen die kunnen. Dat kan bij de Regenboog 50+ groep. Mocht ik uiteindelijk alleen komen te staan dan is dit een sociaal vangnet voor mij.”

 

Wat doen we?

We houden van een praktische insteek. We zoeken onderling contact in het samen doen. Af en toe een gezamenlijke borrel, een High Tea, een brunch,  een middag met muziek en zang, naar de film of theater of midgetgolven. activiteiten die we na de lockdown snel weer willen oppakken.

 

Contact via WhatsAppgroep

Wat gelukkig wel doorgaat zijn de contacten via onze twee WhatsAppgroepen, namelijk

 

De WhatsAppgroep Westfriesland is vooral bedoeld voor o.a. persoonlijke  uitwisseling van foto’s, gesprekjes en video’s. Deze app blijkt in coronatijd extra belangrijk en waardevol te zijn.

 

De WhatsAppgroep Hoorn is  vooral gericht op informatieve uitwisseling. Wel tips maar geen onderlinge gesprekjes.

 

Iedereen kan zich via info@lhbtiwestfriesland.nl voor deze apps op opgeven. We hebben alleen je naam en je 06-nummer nodig. Na coronatijd hopen we je dan snel te mogen ontmoeten.

Wil je meer weten kijk dan op onze site LHBTI West-Friesland (wijzigt binnenkort in Platform Regenboog).

 

Bestuur Regenboog 50+ Hoorn/Westfriesland


Gewijzigd: 8-2-2021