Terug

 

Terug

 

Terug

OldStars - Bewegen in Hoornse wijken

 

Velen, jong of oud, zullen de afgelopen maanden verlangend uitgekeken hebben naar het einde van de lockdown en andere beperkende maatregelen. Nu is het zover en is er tijd en gelegen om buiten de deur weer actief bezig te zijn en, heel belangrijk, dat samen met anderen te doen.

 

Sommigen onder u zijn misschien al weer fanatiek, maar wel in gepast tempo, begonnen met hun OldStars Walking Football of Fithockey clubje van voor de pandemie.

 

 

OldStars

Het zijn twee van de vele vormen van OldStars sporten die het Nationaal Ouderenfonds landelijk ontwikkelt. Speciaal voor 55-plussers die op een laagdrempelige manier en met senioren-vriendelijke materialen in beweging willen blijven.

Als basis voor de aangepaste spelvormen van OldStars is gekozen voor het Athletic Skills Model (ASM). Een methode om in teamverband aan uw conditie te werken waardoor u zich lichamelijk en mentaal fitter gaat voelen. Belangrijk daarbij is het sociale aspect. Want de onderlinge contacten maken het mogelijk om gezondheids- of maatschappelijke problemen, zoals eenzaamheid, bespreekbaar te maken.

“Op die manier leveren deze sporten en het clubverband een positieve bijdrage aan de levenskwaliteit van ouderen. Het biedt hen de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen in en rondom de sportvereniging”, aldus het Nationaal Ouderenfonds.

 

OldStars in de wijk

Naast de eerder genoemde sporten in clubverband, zijn er nu ook de zogenaamde wijkgerichte OldStars activiteiten voor de 55-plusser. Bijvoorbeeld die in De Grote Waal op het Cruijff Court. Daar kunt u vrijblijvend, dicht bij huis en onder begeleiding in uw eigen tempo aan uw conditie werken. Dat doet u naar keuze via verschillende spelvormen, spierversterkende en evenwichtsoefeningen. Dat alles verlaagt de kans op (chronische) ziektes en het bevordert de vitaliteit waardoor u langer de activiteiten kunt blijven doen die altijd al graag doet. Bovendien leert u op die manier uw buurtgenoten beter kennen en is er gelegenheid om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken.

 

Krijgt u er zin in?

Elke woensdag kunt u in De Grote Waal gratis deelnemen aan het sportprogramma op het Cruijff Court, Grote Beer 3, of bij slecht weer in de Sporthal:

 

10:00 uur  Inloop

10:30 uur  Bewegen voor de 55-plusser

12:00 uur  Gezellige afsluiting met koffie of thee. En voor wie wil is er à € 2,50 een lunch.

 

Heeft u interesse in deze activiteiten, kom dan eens kijken of bel/mail met Thea Noordeloos: 0229 - 252 200 of t.noordeloos@hoorn.nl. Ook de trainers Jan Tonneman (j.tonneman@quicknet.nl, 06-559 37 535) en Nico van der Gulik (n.gulik@hoorn.nl, 06 549 77 461) kunnen u er meer over vertellen.

 

Walking Football

Wilt u liever aan de slag in uw eigen wijk zoals bijvoorbeeld in Hoorn-Noord of het Venenlaankwartier? Dan kan dat ook, want Oldstars Walking Football maakt deel uit van het beweegprogramma Fit in de wijk:

• ’s woensdags van 19.00-20.00 uur bij HVV Hollandia: Jan Tonneman,  j.tonneman@quicknet.nl, 06-559 37 535

• wekelijks bij Always Forward, walkingfootball@alwaysforward.nl, 0229 - 240 682.

 

Fithockey

Voor Fithockey kunt u vrijblijvend terecht bij WFHC in Zwaag waar u welkom bent in de gemengde groep van dames en heren van gemiddeld 70 jaar. Het hele jaardoor spelen zij elke woensdag van 10.00-11.00 uur. Ze beginnen steeds met een paar oefeningen en spelen daarna een kort partijtje en sluiten het af met een kopje koffie. Fithockey wordt gespeeld met veilige materialen, zoals lichte ballen en kunststof sticks met een zachte omhulling. Je kan er elkaar geen kwaad mee doen, dus kom eens kijken en sla dan een balletje mee. Of neem voor nadere informatie contact op met het secretariaat: secretaris@wfhc.nl of bel het WFHC-clubhuis 0229 - 262 332.

 

Geplaatst: 19-10-2021