Terug

 

Terug

Mantelzorgwaardering aanvragen

 

Mantelzorgers zorgen met liefde en onbetaald voor een familielid, vriend of buur die door ziekte of een beperking veel extra zorg en ondersteuning nodig heeft.Ze leveren een belangrijke bijdrage in onze samenleving. Met deze waardering willen gemeenten, waaronder Hoorn, hen daarvoor bedanken. Een compliment dus voor al hun inzet die feitelijk onbetaalbaar is, Want volgens CBS gegevens van 2020 zouden er in Hoorn alleen al naar schatting 22 duizend mantelzorgers zo’n 7 miljoen uur actief zijn geweest! (Bron: mantelzorg in Hoorn, CBS 2020)


Voor wie?

Om in aanmerking te komen voor een uitstapje of cadeaubonnen ter waarde van € 100 moet de zorgvrager in Hoorn wonen en kan de mantelzorger van buiten de gemeente komen. Hij of zij begeleidt of verzorgt de ander minimaal 8 uur per week intensief, gedurende drie of meer maanden per jaar.

 

Aanmelding

Als zorgontvanger kunt u uw mantelzorger(s) aanmelden voor zo’n de ‘Waardering 2022’. Maar de mantelzorger kan die ook zelf aanvragen.

Doet dat wel dan vóór april 2023 via het aanmeldformulier op www.hoorn.nl/mantelzorgwaardering. Of mail de gegevens, zoals vermeld op het aanmeldingsformulier, naar welverdiend@omring.nl. De gemeente verstrekt de gegevens alleen aan Omring die vervolgens contact met de betrokken mantelzorger opneemt. Bel voor meer informatie met de Omring, 088 206 89 10.

 

Geplaatst: 2-2-2023