Terug

 

Terug

Het venster op mijn gezondheid

 

Inzage in uw ziekenhuisdossier

 

Als patiënt van het Dijklander Ziekenhuis Hoorn kunt u zelf delen van uw medische dossier bekijken in het patiënten portaal ‘Mijn Dijklander’’. Dat is een beveiligde website waar u delen van uw dossier kunt inzien. Het ziekenhuis wil met dit portaal de patiënten nog beter informeren over hun eigen behandeling.

 

Beter voorbereid

“Ik gebruik het patiënten portaal om na een consult de samenvatting nog eens na te lezen. Uitslagen van onderzoeken, zoals bloedonderzoek, staan over het algemeen dezelfde dag in je dossier”, vertelt Michel. “Omdat ik kankerpatiënt ben, vind ik dat erg belangrijk, want wachten op uitslagen vreet aan je. Wanneer je weet waar je aan toe bent, geeft dat rust. Ook kan ik dan beter nadenken over de volgende stap en me voorbereiden op een vervolggesprek met de specialist. Het is het venster op mijn gezondheid en schept openheid en vertrouwen.”

 

Naast uitslagen, behandelverslagen en afspraken zijn ook brieven en een medicijnenoverzicht online in te zien. Bovendien kunt u een e-consult aanvragen bij uw arts. Dat betekent dat u via e-mail een vraag mag stellen. Dat moet wel eerst met de arts besproken zijn, omdat die het portaal daarvoor moet openstellen.

 

Uitslagen direct zichtbaar

Uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek worden direct in het dossier gezet. Sommige andere uitslagen, zoals die van een biopsie en onderzoeken door de afdeling medische beeldvorming, zijn pas na zeven dagen in te zien. Zo is er gelegenheid om patiënten een toelichting te geven voordat ze de uitslagen kunnen lezen. “We zijn blij dat inmiddels alle afdelingen van locatie Hoorn het patiënten portaal gebruiken”, vertelt Mirjam Kops, projectleider e-Health. “Patiënten krijgen daardoor meer inzicht in hun behandeling. Het portaal verschaft nu vooral informatie. De komende jaren breiden we dat uit met bijvoorbeeld het zelf kunnen maken van afspraken en het invullen van vragenlijsten.”

Het portaal is nu nog alleen beschikbaar voor patiënten van locatie Hoorn. Vanaf 1 november 2019 is het voor alle patiënten, dus ook voor die van locatie Purmerend, beschikbaar.

 

Veilig inloggen

Wij willen uw gegevens zo goed mogelijk beschermen. Daarom maakt ‘Mijn Dijklander’ gebruik van de meest veilige inlogmanier: DigiD met sms-controle. Wilt u meer weten over de manier van inloggen of over de privacy? Kijk voor meer informatie en het inloggen op www.dijklander.nl/inloggen.

 

Werkwijze: Vul als 1e stap uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Daarna ontvangt u als extra controle een sms met code waarmee u kunt inloggen. Zo kunt alleen u bij uw persoonlijke medisch dossier.

Heeft u geen DigiD met sms-code? Dan dient u deze aan te vragen.

Heeft u geen mobiele telefoon, dan kunt die sms-controle ook aanvragen voor uw vaste telefoonnummer. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht op dat telefoonnummer.

 

Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Persoonsgegevens worden verwerkt en beveiligd op zo’n manier dat wij voldoen aan de wettelijke eisen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de Wet Geneeskundige Behandelovereenkomst en andere relevante wetten en regelgeving.

 

Mirjam Kops-Entius, projectleider E-health

 

Geplaatst: 5-6-2019