Terug

 

Terug

 

Terug

Gratis duurzaam woonadvies

Energiebesparing

 

De zeven Westfriese gemeenten, waaronder Hoorn, bieden hun inwoners de mogelijkheid gratis deskundig advies over energiebesparende maatregelen voor hun eigen koop- of huurwoning aan te vragen. Dat geldt voor alle type woningen.

 

 

Advies op maat

Belangstellenden kunnen dat advies telefonisch of online bij het Duurzaam Bouwloket aanvragen.

 

Telefonisch

De experts van het bouwloket geven in een telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten antwoord op uw vragen over energiebesparing. Zij passen het advies aan op uw woning, het budget e.d.

Het kan daarbij gaan over duurzame maatregelen, subsidies of over de te zetten stappen naar een energiezuinige woning. Inhoudelijk kunnen de gesprekken gaan over zowel kleine ingrepen (radiatorfolie) als grootschalige verbouwingen (van het gas af). Voor zo’n gesprek kunt u in de Gesprekplanner een afspraak maken. Tegelijkertijd kunt u alvast bepaalde kenmerken van uw woning en de mate van isolatie invullen. Hierdoor houdt u optimaal tijd over voor het adviesgesprek.

 

Online

Het is ook mogelijk om eerst zelf de situatie van uw huis te bekijken en welke isolatie e.a. adviezen daarop van toepassing zijn. Klik daarvoor op het Stappenplan. Daar vindt u informatie over bespaartips in huis, woningisolatie, zonnepanelen, subsidies e.d.

Voor een bij uw woonsituatie passend advies klikt u op de button voor online maatwerk. Vul uw postcode en huisnummer in en beantwoord vervolgens de vragen over uw woonsituatie. Na het invullen van uw gegevens ontvangt u via uw mailadres het advies. Naar aanleiding daarvan kunt u zo nodig  bepaalde details telefonisch met een expert doornemen.

 

Let op: Laat u niet afleiden door de opmerking bij de eerste vraag waar sprake is van een stappenplan naar een aardgasvrije woning. Gewoon met ja beantwoorden en dan verder gaan. Want het is nog onbekend hoe we in de toekomst uiteindelijk van het gas af gaan. Desondanks zijn er nu al genoeg energiebesparende maatregelen te nemen om uw woning op die toekomst voor te bereiden. Bijvoorbeeld als u toch al verbouwplannen hebt.

 

Geplaatst: 8-2-2021