Terug

 

Terug

 

Terug

Formulierenbrigade

 

Wie worstelt soms niet met het begrijpen of schrijven van officiële brieven, invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen of met het internetten. Gelukkig zijn er in onze regio Formulierenbrigades waar u deskundige vrijwilligers gratis om hulp kunt vragen.

 

 

De Formulierenbrigade is er voor iedere inwoner van de Westfriese gemeenten. Maar speciaal voor ouderen, mensen die anderstalig zijn of die om andere redenen moeite hebben met (digitale) officiële communicatie en het beheren van hun administratie.

 

Zoals voor die mevrouw van 69 jaar die graag hulp wilde hebben bij een eenvoudige belastingaangifte. Ze ontvangt een AOW,  pensioen en een heeft recht op een aantal kleine aftrekposten. “Vroeger deed mijn man altijd de aangifte en na zijn overlijden mijn vriendelijke buurman. Maar helaas is die afgelopen jaar ook overleden. Dankzij de brigade is mijn aangifte toch nog op tijd ingediend. De volgende keer ga ik zeker weer bij ze langs.”

 

Naast die aangifte kunt u bij de brigade in Hoorn voor vele andere zaken terecht.   Bijvoorbeeld voor advies of hulp bij ingewikkelde brieven of rekeningen van de overheid, woningcorporaties en banken. Of voor hulp bij het (digitaal) invullen van allerlei formulieren of het indienen van declaraties bij uw zorgverzekeraar. De brigadevrijwilligers helpen u ook bij het schrijven van een officiële brief naar instanties en het aanvragen van toeslagen. En mocht die vrijwilliger bepaalde zaken niet weten, dan verwijst hij of zij u voor verdere uitleg door naar een andere organisatie.

 

Spreekuren op afspraak

Vanwege de pandemie zijn de volgende twee locaties in Hoorn alléén op afspraak te bezoeken. Hierbij worden de geldende maatregelen gehanteerd.

• Maandag, tussen 14.00 - 16.00 uur, bij de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

• Donderdag, tussen 14.00 - 16.00 uur, in het Wijklab, winkelcentrum Grote Beer in de Grote Waal.

Verder gaat de formulierenbrigade op vaste tijdstippen en dagen langs bij de verschillende locaties van Wilgaerden om daar de bewoners van dienst te zijn.

 

Wat moet u meenemen?

Naast bijvoorbeeld de brief of het formulier is het handig om in ieder geval uw legitimatiebewijs en eventueel uw DigiD gegevens mee te nemen. Afhankelijk van uw hulpvragen over bankieren, wonen, zorgverzekering, e.d. zijn er vaak meer documenten nodig, zoals die van uw eventuele partner. Vraag daarom bij het maken van een afspraak wat u verder nog moet meenemen of klik op Formulierenbrigade, waar u nog meer informatie vindt.

 

Contact

Mail of bel voor het maken van een afspraak of voor meer informatie met de Formulierenbrigade in Hoorn: info@vrijwilligersnh.nl, 0229 - 576 416 of 06 - 42597910 (woensdag, donderdagochtend en vrijdag).

En als u zelf als vrijwilliger de in de zorg- en welzijnsector wilt werken, bijvoorbeeld bij de Formulierenbrigade, dan bent u van harte welkom. Meer daarover leest u in de Vrijwilligers brochure.


Geplaatst: 9-4-2021