Terug

 

Terug

 

Terug

Zo werken de wijkteams van 1.Hoorn

 

Heeft u zorg en ondersteuning nodig? Of heeft u een zorgvraag, maar geen antwoord? Komt u er met uw eigen omgeving niet uit om ondersteuning te organiseren? Dan kunt u terecht bij de wijkteams van 1.Hoorn in uw wijk.

 

De medewerkers van 1.Hoorn zijn deskundig en denken met u mee over de mogelijkheden; dichtbij als het kan en met professionele hulp als het nodig is.

 

Wat is 1.Hoorn?

De teams bestaan uit medewerkers van diverse zorgorganisaties. Zij werken onder de regie van de gemeente onder de naam 1.Hoorn. U kunt met al uw zorgvragen terecht op één punt. Zoals over:

 

• Opvoeding en opgroeien

• Wonen en samenleven

• Geldzaken en dingen regelen

• Zorg en hulpmiddelen

• (vrijwilligers-) werk en activiteiten in de buurt

 

Samen ondersteuning vinden

De medewerkers zijn voor u een luisterend oor. Zij helpen u daarnaast op weg om zelf een oplossing te vinden, door het inzetten van mensen uit uw directe omgeving of andere vrijwilligers. Wist u bijvoorbeeld dat er in Hoorn en omgeving ook veel vrijwilligers en organisaties actief zijn waar u terecht kunt voor ondersteuning, bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, klusjes in huis, vervoer en gezellige activiteiten? Als u meer hulp nodig heeft, zorgen zij voor professionele ondersteuning op maat. U krijgt hierbij één contactpersoon. Stap voor stap werken we samen aan een oplossing voor nu en in de toekomst.

 

Inloopspreekuren

Een vraag stellen of uw zorg over iemand anders uiten? Bel of kom langs tijdens een van de inloopspreekuren van 1.Hoorn. Elke dag van de week is er een spreekuur waar u terecht kunt. Kijk voor de locaties en openingstijden op de pagina Inloopspreekuren, of bel ons via 0229 – 252 200.

 

Vindt u het moeilijk om hulp aan te vragen?

Of wilt u graag dat er iemand aanwezig is bij de gesprekken met 1.Hoorn?

U kunt dan gratis hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Informatie hierover vindt u op de pagina Cliëntondersteuning.

 

Meteen zorg aanvragen?

Wilt u meteen zorg of ondersteuning aanvragen? Vul dan het aanmeldformulier in.

 

Bron: Gemeente Hoorn

Gewijzigd: 15-7-2019