Terug

 

Terug

 

Terug

Trouwe tuinvrijwilliger neemt afscheid

MEE & de Wering zoekt opvolgers

 

 

Dankzij de inzet van vrijwilligers bij MEE & de Wering kunnen we 65-plussers en mensen met een beperking of een chronische ziekte een helpende hand bieden. Met hun schat aan ervaring en kennis van zaken komen zij bij hen langs voor een klusje in huis of in de tuin. Maar het gaat verder dan dat. Onze vrijwilligers hebben snel door waar het om gaat en wat belangrijk is naast de klus, namelijk even tijd voor een praatje. Persoonlijke aandacht voor elkaar, dat maakt een dag toch extra waardevol. Hans Timmerman was een van die vrijwilligers. Was, omdat hij onlangs na bijna 20 jaar trouwe dienst afscheid van ons en zijn cliënten heeft genomen.

 

 

Een hart voor mens en groen

“Ik heb Hans leren kennen als een zeer inspirerende man. Iemand met veel mooie verhalen en ontzettend veel kennis en liefde voor mensen en groen”, aldus Marieke Harder, de vrijwilligerscoördinator. “Via een oproep in een blaadje kwam Hans bij ons terecht. Hij wilde niet alleen van betekenis zijn voor een ander in de tuin, hij wilde ook zelf de mensen in zijn buurt wat beter leren kennen”.

Hans: “Ik vind het leuk om door mijn buurtje te fietsen en te weten wie waar een beetje woont. Je komt voor de tuin, maar het belangrijkste is het koffiepraatje.”

Op die manier dragen hij en de andere vrijwilligers actief bij aan de sociale cohesie in de buurt.

 

Op weg naar duurzame oplossingen

“Hans is een echte omdenker en gaat voor meer groen in de tuinen. Mensen denken vaak dat het onderhoudsvriendelijker is om de tuin vol te leggen met stenen. Maar met onderhoudsvriendelijke planten heb je minder werk aan je tuin. MEE & de Wering onderschrijft dit helemaal”, laat Marieke weten. “Het is een win-win situatie: de wijk wordt groener, mensen hebben minder werk aan de tuin en het is voor onze tuinvrijwilligers leuker en duurzamer om licht tuinonderhoud te verrichten.”

 

Stap in de schoenen van Hans!

MEE & de Wering ondersteunt in de gemeente Hoorn, Drechterland en Medemblik kwetsbare mensen en hun betrokkenen. Samen met hen zoeken we naar de juiste oplossingen voor knelpunten in hun situatie. Onze activiteiten zijn dan ook gericht op preventie, individuele cliëntondersteuning en maatschappelijke dienstverlening.

 

Heeft u zin en tijd om het stokje van Hans over te nemen of benieuwd wat MEE & de Wering nog meer aan vrijwilligerswerk te bieden heeft? Kijk dan op Vrijwilligersvacatures. U kunt ook bellen naar 088 0075 000 en vragen naar Marieke Harder.

 

Geplaatst: 22-10-2020