Elektrisch Wmo-vervoer met de E-shuttle

 

Heeft u een Wmo-vervoerspas en woont u in Blokker, de Kersenboogerd of de binnenstad ? Dan is er voor u een nieuw vervoersmiddel voor korte ritten: de elektrische auto’s oftewel de e-shuttles  van Regiotaxi West-Friesland.  U kunt ze vijftien minuten van te voren reserveren en voor één euro een rit van maximaal drie kilometer maken.

 

De BIOS-groep verzorgt voor de regio Westfriesland het Wmo-vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan familie of vrienden in de buurt, de huisarts, of het winkelcentrum is. Het is net als bij de Regiotaxi West-Friesland een deeltaxi-systeem voor maximaal drie passagiers. Op de shuttles rijden chauffeurs van WerkSaam Westfriesland. Het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen een training en gaan aan het werk bij de BIOS-groep.

 

Wethouder Theo van Eijk: “Met zo’n e-shuttle willen we onze inwoners met een Wmo-vervoerpas helpen om er makkelijker op uit te gaan. De komende vijf jaar rijden er drie e-shuttles voor mensen uit de wijken die nu ook al de meeste korte ritten met Wmo-vervoer maken. En doordat de auto’s 100% groene stroom gebruiken is het bovendien een duurzame manier van vervoer.”

 

De shuttles rijden van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur Reserveer een rit bij Regiotaxi Westfriesland via 088-6667000 of online via www.regiotaxiwestfriesland.nl. Het is belangrijk dat de rit een kwartier of langer van te voren is gereserveerd. Een enkele reis kost één euro.

 

Geplaatst: 3-8-2017

 

 

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart

 

Gehandicaptenparkeerkaart

De gemeente geeft twee soorten gehandicaptenparkeerkaarten uit: de kaart voor bestuurders en de kaart voor passagiers. Voor een nieuwe aanvraag wordt een medisch advies opgevraagd bij een onafhankelijke keuringsarts. Als de aanvraag is toegewezen en de kaart is gemaakt, dan belt een medewerker van de gemeente u op. U kunt de gehandicaptenparkeerkaart dan ophalen bij de servicebalie in het stadhuis. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

 

Aanvragen

De kaart kunt u direct online via www.hoorn.nl/gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Dat kan natuurlijk ook, na een telefonische afspraak

0229-252200, aan het loket op het stadhuis.

 

Gewijzigd: 18-12-2017