Rijbewijs verlengen? Er zijn vele wachtenden voor u!

 

Stress

Wanneer verloopt uw rijbewijs? Een simpele vraag met vooruitzicht op veel bureaucratie en stress als u op korte termijn een nieuw exemplaar van het CBR hoopt te ontvangen. De kranten staan namelijk bol van horror verhalen over wat u bij het CBR allemaal kan overkomen voordat u het felbegeerde nieuwe document in handen heeft. Wachttijden van méér dan een half jaar zijn op dit moment geen uitzondering, zelfs als er niets fout gaat. Dat laatste blijkt vooral het geval te zijn bij het verkrijgen van een gezondheidsverklaring.

 

Zes maanden

Alleen al voor het papierwerk, bezoeken aan artsen e.d. gaat het CBR er inmiddels van uit dat daar minstens 6 maanden voor nodig zijn! Maar ja, dan moet u wel in de gelegenheid zijn om alles zoveel mogelijk digitaal te regelen…

Bovendien heeft u kans ook met andere wachttijden te maken te krijgen, namelijk bij uw artsen en eventueel de rijschool. Zeker wanneer er allerlei extra onderzoeken en/of zelfs een rijtest nodig zijn.

Let wel, dit gaat over een deel van het traject, want het rijbewijs daarna klaarmaken en verzenden vraagt ook de (on)nodige tijd.

En dan maar hopen dat uw gezondheid tussentijds niet ingrijpend verandert en u weer opnieuw een (aanvullende) gezondheidsverklaring nodig heeft.

 

Spoedprocedure

Voorstellen van de 2e Kamer om ouderen, onder voorwaarden, tijdelijk te laten doorrijden met hun huidige rijbewijs zijn onlangs door de minister afgewezen. Betrokkenen kunnen wel via een spoedprocedure versneld een nieuw rijbewijs aanvragen en tot het eind van dit jaar de extra kosten hiervoor bij het CBR terugvragen. Maar hoeveel sneller u dat bewijs via zo’n procedure in handen heeft, vertelt het verhaal niet.

 

Kortom, moet u uw rijbewijs dit jaar (2019) verlengen, maak er dan meteen werk van. Dat geldt ook voor mensen onder de 75 als die daarvoor een gezondheidsverklaring denken nodig te hebben. Voor de 75-plussers is het een verplichting.

 

Wist u overigens dat er in Nederland momenteel meer dan 240.000 80-plussers zijn met een geldig rijbewijs?

Kijk verder op www.cbr.nl

 

Geplaatst: 10-4-2019

 

 

Elektrisch Wmo-vervoer met de E-shuttle

 

Heeft u een Wmo-vervoerspas en woont u in Blokker, de Kersenboogerd of de binnenstad ? Dan is er voor u een nieuw vervoersmiddel voor korte ritten: de elektrische auto’s oftewel de e-shuttles  van Regiotaxi West-Friesland.  U kunt ze vijftien minuten van te voren reserveren en voor één euro een rit van maximaal drie kilometer maken.

 

De BIOS-groep verzorgt voor de regio Westfriesland het Wmo-vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan familie of vrienden in de buurt, de huisarts, of het winkelcentrum is. Het is net als bij de Regiotaxi West-Friesland een deeltaxi-systeem voor maximaal drie passagiers. Op de shuttles rijden chauffeurs van WerkSaam Westfriesland. Het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen een training en gaan aan het werk bij de BIOS-groep.

 

Wethouder Theo van Eijk: “Met zo’n e-shuttle willen we onze inwoners met een Wmo-vervoerpas helpen om er makkelijker op uit te gaan. De komende vijf jaar rijden er drie e-shuttles voor mensen uit de wijken die nu ook al de meeste korte ritten met Wmo-vervoer maken. En doordat de auto’s 100% groene stroom gebruiken is het bovendien een duurzame manier van vervoer.”

 

De shuttles rijden van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur Reserveer een rit bij Regiotaxi Westfriesland via 088-6667000 of online via www.regiotaxiwestfriesland.nl. Het is belangrijk dat de rit een kwartier of langer van te voren is gereserveerd. Een enkele reis kost één euro.

 

Geplaatst: 3-8-2017

 

 

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart

 

Gehandicaptenparkeerkaart

De gemeente geeft twee soorten gehandicaptenparkeerkaarten uit: de kaart voor bestuurders en de kaart voor passagiers. Voor een nieuwe aanvraag wordt een medisch advies opgevraagd bij een onafhankelijke keuringsarts. Als de aanvraag is toegewezen en de kaart is gemaakt, dan belt een medewerker van de gemeente u op. U kunt de gehandicaptenparkeerkaart dan ophalen bij de servicebalie in het stadhuis. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

 

Aanvragen

De kaart kunt u direct online via www.hoorn.nl/gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Dat kan natuurlijk ook, na een telefonische afspraak

0229-252200, aan het loket op het stadhuis.

 

Gewijzigd: 18-12-2017