Terug

 

Terug

 

Terug

Grip op geld

 

 

Themamiddag 12 oktober, Raadszaal stadhuis Hoorn

 

Grip op geld

Alles wordt duurder. Iedereen merkt het aan de kassa en op de bankrekening. Wat kunt u doen om toch goed te blijven rondkomen? Hoe komt het dat ons geld minder waard is geworden? Hoe houdt u grip op uw geld? Weet u waar u recht op heeft? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u tijdens de themamiddag ‘Grip op geld’. Een bijeenkomst die de Ouderenraad Hoorn samen met gemeente Hoorn organiseert.

 

1.Hoorn

De medewerkers van 1.Hoorn vertellen u die middag alles over de hulp die de gemeente u kan bieden. Als u na afloop een kaart invult zullen zij contact met u opnemen. U kunt dan op een rustig moment uw persoonlijke vragen stellen.

 

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen is schrijfster en verteller. In haar boeken probeert ze het heden te begrijpen door het verleden te onderzoeken. Ze tekent de ‘grote’ historie op door te laten zien wat die met individuele levens doet.

Foto: Han Furnée

 

Suzanna debuteerde in 2008 met Het pauperparadijs, over de roemruchte armenkoloniën van Veenhuizen en haar familiegeschiedenis daar. Suzanna schrijft over haar familiegeschiedenis, de sociaal-maatschappelijke geschiedenis, armoede en ongelijkheid. Als dramaturg werkte ze mee aan de gelijknamige theatervoorstelling. Ze maakte ook de Luistertocht door Het pauperparadijs - door het decor van haar boek. Het gebied is inmiddels tot Unesco-Werelderfgoed verklaard.

 

Praktische informatie

Datum: Woensdag 12 oktober

Locatie: Raadszaal stadhuis Hoorn, Nieuwe Steen 1 in Hoorn.

Aanmelden: Stuur een e-mail met uw naam en het aantal personen naar zs@hoorn.nl o.v.v. Grip op geld.

 

Programma

13.30 uur Inloop met koffie/thee

14.00 uur Opening door wethouder Karin Hakhoff

14.10 uur Column Suzanna Jansen

14.20 uur Hoe houdt u grip op uw geld, waar heeft u recht op?

 

14.45 uur pauze

 

15.00 uur Column Suzanna Jansen

15.15 uur Inkomensondersteuning gemeente Hoorn

16.00 uur Uitleg nazorg + contactkaart

16.15 uur Column Suzanna Jansen + afsluiting middag

 

Geplaatst: 12-9-2022