Terug

 

Terug

 

Terug

Themadag ‘Zingeven aan je leven’

 

De jaarlijkse themadag van de Ouderenraad Hoorn staat geheel in het teken van ‘Zingeven aan je leven’. Zingeven is een werkwoord, dat betekent: zelf aan de slag gaan om je leven kleur en inhoud te geven. Dat hoeft u niet alleen te doen. Vraag waar nodig hulp of zoek iemand op die uw hulp juist goed kan gebruiken. Contact maken, iets voor elkaar betekenen maakt het leven waardevol.

 

Foto: Janita Sassen

 

Sprekers, waaronder Jacobine Geel, Hennie Dijkstra en Peter de Wit zullen op die themadag, samen met de aanwezigen, dit onderwerp nader belichten. Op hun websites leest u meer over deze sprekers.

 

Met het oog op die dag gaat INFO 4-2019 vooral over mensen die juist worstelen met die zingeving. Mensen die zich eenzaam voelen en voor wie het leven soms weinig of zelfs helemaal geen zin meer heeft.

Van sommige artikelen vindt u zelfs een uitgebreidere versie op deze website met verwijzingen naar andere interessante sites.

 

Zo kunt u lezen dat zingeving ’s morgens al begint en eenzaamheid buiten de deur kan houden:

• Zorg dat je een reden hebt om ‘s morgens op te staan;

• Zorg dat je voldoende en betekenisvolle sociale contacten hebt en houdt.

Of geef uw alleenstaande buurvrouw of buurman het gevoel dat zij of hij nog van betekenis is: “U bent zo goed in tuinieren, zou u mij kunnen komen helpen…”. Aandacht voor elkaar is een win-win situatie.

 

Dat zo’n win-win situatie bij mantelzorgers soms ver te zoeken is kunt u lezen in het artikel over “Sociaal isolement ligt op de loer”. Het zingeven, het zelf richting aan je leven geven, is bij hen vaak ondergesneeuwd door de zorg voor de ander. “Ik heb het gevoel dat ik niet meer in de gewone wereld thuishoor”, aldus mantelzorger Miky.

 

De themadag is op 1 november van 10.00 tot ca. 14.00 uur. Voor belangstellenden staat vanaf 09.30 uur de koffie/thee klaar in het Cultureel Centrum De Plataan, Pastoor Nuijenstraat 1,1689 GM Zwaag. De toegang is, inclusief de lunch, gratis.

Houd voor nadere informatie over de themadag deze website in de gaten.

 

Programma:

09.30 uur Inloop met koffie

10.00 uur Opening door Piet de Boer, voorzitter themagroep

10.05 uur Kholoud Al Mobayed, wethouder Hoorn

10.15 uur Hennie Dijkstra, ouderenwerker en coördinator Wonen Plus

10.45 uur Jacobine Geel, theologe, televisiepresentatrice en columniste

11.45 uur Lunch

12.30 uur Peter de Wit, humanistisch raadsman van Zinzichten

13.30 uur Sluiting  door Marian van Berkum, voorzitter Stichting Ouderenraad Hoorn

 

Gewijzigd: 17-9-2019