Terug

 

Terug

 

Terug

Online bijeenkomst voor mantelzorgers

 

Mantelzorgers zien zichzelf vaak niet als mantelzorger, en ook in hun omgeving wordt deze zorg vaak onderschat. Dit is onterecht, want deze mantelzorgers bieden vaak lange en intensieve zorg. In onze regio is ongeveer 1 op de 3 inwoners mantelzorger. En van die 70.000 geven bijna 21.000 aan die zorg moeilijk vol te houden (mantelzorgonderzoek). Mede daarom besteden de Westfriese gemeenten extra aandacht aan mantelzorgers die een psychisch kwetsbare naaste verzorgen. Dat doen ze op donderdag 26 november via een gratis online bijeenkomst onder de titel: IN BALANS BLIJVEN ALS MANTELZORGER.

Spreker is Ingrid Schoen, zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige. Zij gaat in op thema’s als: Hoe zelf in balans te blijven; Wat is de impact van de aandoening van een naaste; Hoe het is om samen te leven in coronatijd? Verder is er aandacht voor het vragen van hulp.

 

 

Aanmelden online bijeenkomst

Mantelzorgers uit Hoorn en de andere Westfriese gemeenten zijn van harte uitgenodigd de online bijeenkomst bij te wonen. Ook als mantelzorger van iemand die in Westfriesland woont, bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via de website www.ikzorg.nu. Na uw aanmelding ontvangt u een link en nadere uitleg over deelname aan deze bijeenkomst. De organisatie daarvan is in handen van genoemde gemeenten en het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland.

 

Mantelzorgwaardering

Inwoners van Hoorn die mantelzorg krijgen, kunnen jaarlijks een waardering ter waarde van € 100 aanvragen voor hun mantelzorger. Zij mogen kiezen uit verschillende cadeaus, bijvoorbeeld een uitje of cadeaubonnen. Kijk voor informatie en aanmelden op de pagina Mantelzorgwaardering.

 

Ondersteuning mantelzorgers

De Hoornse gemeenteraad stond begin november 2020 voor de moeilijke taak om te bepalen waarop bezuinigd moest worden om het dreigende begrotingstekort van bijna € 10 miljoen terug te dringen. De raad heeft besloten niet te bezuinigen op mantelzorgondersteuning, omdat mantelzorgers een belangrijke rol verzorgen in de zorgverlening. Het is een zware taak, en het is daarom belangrijk om deze groep mensen vanuit de gemeente te blijven ondersteunen. Kijk voor meer informatie over ondersteuning van mantelzorgers op de pagina Mantelzorg.

 

Opmerking tekst is samenvatting van o.a. Online bijeenkomst mantelzorgers)

 

Geplaatst: 16-11-2020