Terug

 

Terug

Bent u chronisch ziek?

Wandel mee met ’Hoorn beweegt’

 

De kwaliteit van leven van chronisch zieken verbetert vaak door sport en beweging.

Het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' helpt deze mensen hierbij.

 

 

We wandelen elke week in vijf verschillende wijken: Blokker, Grote Waal, Hoorn-Noord, Kersenboogerd en Risdam-Zuid. Per wijk zijn er verschillende vaste wandelmomenten, ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds. In de laatste week van september is er een wandelvierdaagse waarbij we drie dagen met alle groepen in Hoorn lopen. En de laatste dag sluiten we feestelijk af in Den Haag.

 

Voor wie is het wandelprogramma bedoeld?

Het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die het lastig vinden zelf de eerste stap te zetten of die een chronische aandoening hebben. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, overgewicht, COPD, hart- en vaatziekten, reumatische aandoeningen, astma, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, depressie, artrose, angststoornis, fibromyalgie, etalagebenen, rug- en nekklachten, dementie of eenzaamheid.

Heeft u een sportmaatje, mantelzorger, begeleider of partner die met u mee wilt doen aan het wandelprogramma? Hij of zij mag zich ook aanmelden.

 

Wat kost het en wat krijgt u daarvoor?

De kosten zijn € 25. U kunt dit ook betalen met de Sport- en Cultuurstrippenkaart van de gemeente Hoorn. Naast 20 wandeltrainingen krijgen deelnemers: informatiebijeenkomsten over voeding, bewegen en leefstijl, wandelbegeleiding van specialisten uit de zorg en wandeldocenten, de twee themawandelingen ‘Natuur’ en ‘Gouden Eeuw’, een sportshirt en een stappenteller om mee te wandelen, een kop koffie of thee na elke training en een gratis gezamenlijke busreis naar de afsluiting in Den Haag.

 

Wilt u meedoen met ‘Hoorn Beweegt’, meld u dan aan via teamsport@hoorn.nl of bel naar 0229 25 22 00. Of kijk voor meer informatie op de pagina van het Wandelprogramma 'Hoorn Beweegt'.

 

Gewijzigd: 21-10-2019